Irányítási rendszerek

NATO AQAP

Az AQAP 2000 szerint a minőségirányítás olyan folyamat, amelynek résztvevői – közöttük jelentős szerepet betöltve az ipar – elősegítik a katonai képességek kifejlesztését, megteremtését és fenntartását a koncepció kialakításától a termék hadrendből való kivonásáig (megsemmisítésig). Általános cél az, hogy egyrészt olyan termékek kerüljenek beszerzésre, amelyek kielégítik az életciklus szemléletből adódó követelményeket, másrészt a belső és külső kapcsolódási területek optimálisak legyenek.

Kiknek ajánljuk a NATO AQAP normatív dokumentumok követelményei szerinti katonai minőségirányítási rendszer működtetését és tanúsíttatását?

  • Azoknak a hadfelszerelési anyagot előállító és a hadfelszerelési anyagokhoz kapcsolódó szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak, akik a hon- és rendvédelmi szervezetek részére -szerződéses viszony keretén belül- terméket szállítanak, vagy ezekhez kapcsolódó szolgáltatást nyújtanak,
  • Az előző pontban részletezett beszállítók alvállalkozóinak,
  • Azoknak, akik tanúsított minőségirányítási rendszert működtetnek, vagy kívánnak működtetni és felkészültek arra, hogy beszállítói lehessenek a hon- és rendvédelmi szervezeteknek,
  • Azoknak, akik NATO tagország részére hadfelszerelési anyagot szállítanak, vagy a hadfelszerelési anyagokhoz kapcsolódó szolgáltatást nyújtanak,
  • Az előző pontban részletezett szállítók alvállalkozóinak,
  • Azoknak, akik a hadfelszerelési anyagok közbeszerzési eljárásaiban eredményesen szeretnének pályázni.

Melyik AQAP -t válasszam 2110, 2120 vagy 2130?

A NATO szerződéses (követelmény) minőségbiztosítási követelményeinek alapját az ISO 9001:2015 nemzetközi szabvány követelményei képezik. Maga az ISO 9001:2015 szabvány a megengedhető kizárások elvét is alkalmazza. Az AQAP rendszerek nem alkalmaznak kizárásokat.

AQAP 2110 Amennyiben cége foglalkozik terméktervezéssel.

AQAP 2120 A cég nem végez tervezést viszont a szerződéses követelmények teljesítése, vagy a verifikálás függ a „gyártás” szabályozásától

AQAP 2130 A cég nem tervez és nem is gyárt viszont a beszállított terméket/szolgáltatást  a vevő általi ellenőrzés előtt kell verifikálni

AQAP 21XX normatív dokumentum 7. es fejezeteinek elemei:

ISO 9001:2008 elemekAQAP 2110AQAP 2120AQAP 2130
7.1 A termék-előállítás megtervezése.IGENIGENRészben
7.2 A vevővel kapcsolatos folyamatok.IGENIGENIGEN
7.3 Tervezés és fejlesztés.IGENNEMNEM
7.4.1 A beszerzés folyamata.IGENIGENIGEN
7.4.2 Beszerzési információ.IGENIGENIGEN
7.4.3 A beszerzett termék igazolása (verifikálása).IGENIGENIGEN
7.5.1 A gyártás és szolgáltatásnyújtás szabályozása.IGENIGENIGEN
7.5.2 A gyártási és szolgáltatásnyújtási folyamatok érvényesítése (validálása).IGENIGENNEM
7.5.3 Azonosítás és nyomon-követhetőség.IGENIGENIGEN
7.5.4 A vevő tulajdona.IGENIGENIGEN
7.5.5 A termék állagának megőrzése.IGENIGENIGEN
7.6 A megfigyelő- és mérőeszközök kezelése.IGENIGENIGEN
7.7 Konfiguráció-irányítás (CM).IGENIGENIGEN
7.8 Megbízhatóság és karbantarthatóság.IGENNEMNEM

További hasznos tudnivalók olvashatóak a minőségirányítási rendszerről információs weboldalunkon a www.natoaqap.hu domain név alatt.

Szolgáltatásaink köre

Z

Irányítási rendszerek

Irányítási rendszerek kiépítése, fenntartása, továbbfejlesztése, utógondozása, átalakítása és tanúsításra való felkészítés.

Üzleti tanácsadás

Fontos információk a megfelelő irányítási rendszer kiválasztásához és a tanúsítás megszerzéséhez szükséges folyamatokhoz.

l

Képzések

Cégünk segítséget tud nyújtani partnerein keresztül rendszer manager, belső auditor és vezető auditor tanfolyamok lebonyolításában.

Miben tudunk segíteni?

9

Irányítási rendszerek kiépítése - tanúsításokra való felkészítés

A SOL-POP ZRT. szakértői tevékenységet folytató vállalkozás, amely irányítási rendszerek szerinti tanúsításokra való felkészítést, ezen rendszerek kidolgozását, vállalatszervezési tanácsadást, minőségügyi dokumentációk teljes körű előállítását valamint az előző témakörökkel kapcsolatos képzés szolgáltatásait nyújtja ügyfelei részére.

Célunk

Hatékonyságnövelés - költségcsökkentés

Célunk minden esetben a költség-hatékony és gyorsan alkalmazható megoldások kidolgozása, csökkentve a költségeket és növelve a működés hatékonyságát. Törekszünk vevőink legmagasabb szintű elégedettségének elérése és fenntartására a munkafolyamatok teljes időtartama alatt.

Miért a SOL-POP a legjobb választás?

Több mint 250 elégedett partnerünk viszi a jóhírünket szerte az országban, hiszen mi a felkészítés után sem engedjük el a kezüket. Komplex szolgáltatásaink keretében, folyamatszervezést, tanácsadást, rendszeres kapcsolattartást is nyújtunk, mely filozófiánk szerint a hosszútávú partneri kapcsolat alapja. Tanácsadóink különböző iparágakból érkezve, évtizedes vezetői tapasztalataikat kamatoztatva végzik tanácsadói tevékenységüket. Mindezt a tudást korrekt áron nyújtjuk partnereinknek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolatfelvétel

A témában felmerült kérdéseit kérem írja meg nekünk e-mailben, vagy az alább látható űrlap segítségével küldje el számunkra és kollégánk felkeresi Önt a válaszokkal a megadott elérhetőségein keresztül.

SOL-POP ZRT.

Zártkörűen Működő Részvénytársaság

1089 Budapest, Diószegi Sámuel utca 34. fszt. 2.

+36-30/218-5078

Kecskés Tibor

cégvezető

+36-30/218-5078

Valachi Gábor

felkészítési szakértő

+36-70/315-7376

Gál Péter
felkészítési szakértő

+36-20/401-7427

Lencz Norbert

felkészítési szakértő

+36-70/701-2007

sop-pop zrt - térkép