Irányítási rendszerek

ISO 14001:2015

Környezetközpontú Irányítási Rendszerek. Követelmények és alkalmazási irányelvek.

Mi az ISO 14001?

Az ISO 14001 nemzetközi szabvány a Környezetközpontú irányítási rendszerekre. Most az EMS az, amelyet legszélesebb körben alkalmaznak a világon. Az Egyesült Királyságban több mint 6000 szervezetet tanúsítottak és világszerte 138 országban a tanúsított szervezetek száma becslés szerint 110000.

Az ISO 14001 fő irányítási rendszerszabvány, amely, előírja a követelményeket egy EMS kialakítására és fenntartására. Három alapvető elkötelezettség szükséges egy környezetpolitikában, amely eleget tesz az ISO 14001 követelményeinek.

Ezek:

 • a szennyezés megelőzése,
 • a törvényeknek való megfelelés,
 • az EMS folyamatos javítása.

Ezek az elkötelezettségek segítenek a javítások előmozdításában az átfogó környezeti teljesítésben.

Az ISO 14001 eszközként használható, a környezeti tényezők szabályozására összpontosít vagy arra a módra, ahogy tevékenységei, termékei és szolgáltatásai a természettel kölcsönhatásban állnak, pl.: levegő-, talaj- vagy vízemisszió.

A szervezetek le kell, írják, hogy mit szándékoznak tenni, ragaszkodnak az eljárásaikhoz, és feljegyzik erőfeszítésüket, hogy igazolják a megfelelést és a javulást. Célokat fognak kitűzni, távolabb és közelebb és bevezetnek egy programot, hogy javítsák a környezeti teljesítésüket, ami gyakran pénzügyi előnnyel jár.

A szervezeteket kérik, hogy határozzák meg az alkalmazható jogszabályi, törvényi és vonatkozó egyéb követelményeiket. Különösen fontos, hogy meghatározzák, hogy a törvényhozás hogyan befolyásolja önöket, hogy megfelelőségi intézkedéseket lehessen elfogadni és időszakonként kiértékelni, biztosítva, hogy a követelményeket megértették az alkalmazottak és hatékonyan bevezették azokat.

Az ISO 14001-hez társul az ISO 14004 Környezetközpontú Irányítási Rendszerek – Általános Irányelvek az alapelvekre, rendszerekre és támogató technikákra. Ez a szabvány felölel olyan témákat, mint egy EMS kialakítása bevezetése, fenntartása és jobbítása és tárgyalja a benne szereplő fő témákat.

Mire használható az ISO 14001?

E szabvány bevezetésével minden fajta ágazatú és méretű szervezet képes javítani környezeti teljesítőképességét.

Mik az előnyei az ISO 14001 szerinti tanúsításnak?

 • megjavult környezeti teljesítés, amelyet a felső vezetőség elkötelezettsége irányit,
 • költségmegtakarítást lehet elérni azzal, hogy megjavul a hatásfok, az energia és vízfelhasználásban és a hulladékminimálásban,
 • csökken a szennyezéses véletlen események száma és más kibocsátásoké a környezetbe és így elkerülhetők a szükségtelen tisztítási költségek és/vagy a szabályozó testületek általi végrehajtási tevékenység,
 • a törvényeknek való megfelelés azáltal, hogy meghatározzák az új törvényhozást megfelelő időben, hogy foglalkozzanak a megfelelő témákkal,
 • csökken a törvényeknek való nemmegfelelőség kockázata és az utána jövő költségek/bűnvádi eljárás,
 • megjavul a márkahírnév, mivel a vevők olyan szervezetet fognak látni, amelynek a környezetre való hatása ellenőrzés alatt áll,
 • megjavult az üzleti fókusz és a környezeti kérdések kommunikációja,
 • megjavult jövedelmezőség a költségcsökkenések révén és megjavult a vevői elégedettség,

Szolgáltatásaink köre

Z

Irányítási rendszerek

Irányítási rendszerek kiépítése, fenntartása, továbbfejlesztése, utógondozása, átalakítása és tanúsításra való felkészítés.

Üzleti tanácsadás

Fontos információk a megfelelő irányítási rendszer kiválasztásához és a tanúsítás megszerzéséhez szükséges folyamatokhoz.

l

Képzések

Cégünk segítséget tud nyújtani partnerein keresztül rendszer manager, belső auditor és vezető auditor tanfolyamok lebonyolításában.

Miben tudunk segíteni?

9

Irányítási rendszerek kiépítése - tanúsításokra való felkészítés

A SOL-POP ZRT. szakértői tevékenységet folytató vállalkozás, amely irányítási rendszerek szerinti tanúsításokra való felkészítést, ezen rendszerek kidolgozását, vállalatszervezési tanácsadást, minőségügyi dokumentációk teljes körű előállítását valamint az előző témakörökkel kapcsolatos képzés szolgáltatásait nyújtja ügyfelei részére.

Célunk

Hatékonyságnövelés - költségcsökkentés

Célunk minden esetben a költség-hatékony és gyorsan alkalmazható megoldások kidolgozása, csökkentve a költségeket és növelve a működés hatékonyságát. Törekszünk vevőink legmagasabb szintű elégedettségének elérése és fenntartására a munkafolyamatok teljes időtartama alatt.

Miért a SOL-POP a legjobb választás?

Több mint 250 elégedett partnerünk viszi a jóhírünket szerte az országban, hiszen mi a felkészítés után sem engedjük el a kezüket. Komplex szolgáltatásaink keretében, folyamatszervezést, tanácsadást, rendszeres kapcsolattartást is nyújtunk, mely filozófiánk szerint a hosszútávú partneri kapcsolat alapja. Tanácsadóink különböző iparágakból érkezve, évtizedes vezetői tapasztalataikat kamatoztatva végzik tanácsadói tevékenységüket. Mindezt a tudást korrekt áron nyújtjuk partnereinknek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kapcsolatfelvétel

A témában felmerült kérdéseit kérem írja meg nekünk e-mailben, vagy az alább látható űrlap segítségével küldje el számunkra és kollégánk felkeresi Önt a válaszokkal a megadott elérhetőségein keresztül.

SOL-POP ZRT.

Zártkörűen Működő Részvénytársaság

1089 Budapest, Diószegi Sámuel utca 34. fszt. 2.

+36-30/218-5078

Kecskés Tibor

cégvezető

+36-30/218-5078

Valachi Gábor

felkészítési szakértő

+36-70/315-7376

Gál Péter
felkészítési szakértő

+36-20/401-7427

sop-pop zrt - térkép